Kurt Vandenbogaerde

4-MAIL
Ganzenstraat 113 8000 Brugge kurt@a-b.be Meer info

4-MAIL | architect kurt vandenbogaerde + medewerkers | stelt voor u een architectenteam op maat samen dat perfect beantwoordt aan al uw wensen en noden. “Wij bieden een luisterend oor, zijn gespecialiseerd in complexe programma’s en architecturale vraagstukken. Een transparante communicatie is essentieel voor uw uniek project. We streven naar architecturale meerwaarde in al haar facetten. Ons doel is steeds duurzaam, inclusief, out-of-the-box en op maat te bouwen, voor architectuur met een grote A!”, vertelt Kurt Vandenbogaerde. 4-MAIL beoogt een zinvolle, kwaliteitsvolle no-nonsense architectuur die tot stand komt dankzij een weldoordachte aanpak en een continue dialoog met de opdrachtgever. U geniet alle voordelen van de AB-formule: een kwaliteitslabel, extra service en een enorme bron van ervaring en expertise.

Samenvoegen en verbouwen van twee ééngezinswoningen | Brugge

Samenvoegen en verbouwen van twee ééngezinswoningen | Brugge

Oorspronkelijke toestand:

Door de toevallige aankoop van een belendend pand, werd het mogelijk om de hoekwoning (mid jaren’80) uit te breiden met een tweede pand (welsiwaar in erbarmelijke toestand) uit de woningrij.

Concept:

Het aangekocht pand wordt beschouwd als extra ruimte voor de hoekwoning: inkom + zitruimte op gelijkvloers en master bedroom + dressing / catwalk op de verdieping. De gemene muur tussen beide panden wordt vanuit praktisch en ruimtebesparend oogpunt doorspekt met enkele verbindingsopeningen. Zo werd de trap verlengd vanuit de hoekwoning via een ruimtescheppende vide en ook de tweezijdige gaskachel verbindt beide delen van de leefruimte op minimalistische wijze.