Lutgart Proost

ARCH - INT architectenbureau
Patersstraat 36 2300 Turnhout lutgart@a-b.be

Lutgart Proost van Arch-Int architectenbureau is gespecialiseerd in zowel nieuwbouw, renovatie als uitbreiding van woningen, praktijkruimtes en kleine appartementen. Grondig werken en kwaliteit leveren staan bij haar met stip op één. “Niets zo belangrijk als aandacht voor de wensen van de bouwheer en respect voor zijn budget. Daarnaast doe ik er alles aan om de beschikbare ruimtes optimaal te benutten en zoveel mogelijk natuurlijk licht te creëren. Ook isolatie, ventilatie, zonwering en akoestiek verdienen een plaats in elk project”, benadrukt Lutgart Proost. Bij Arch-Int architectenbureau bent u aan het juiste adres voor een zowel esthetisch als technisch kwalitatieve woning. Dankzij Architecten-Bouwers ervaart elke bouwheer het bouwproces bovendien als erg aangenaam en zorgeloos.

Verbouwing - Uitbreiding | Turnhout

Verbouwing - Uitbreiding | Turnhout

Woning S. – Turnhout
Uitbreiding/renovatie eengezinswoning
— tuinzijde —

Behoeften:
De woonkamer is klein en vrij donker met weinig zicht op de tuin, de keuken is eveneens klein en achterhaald. Achter de keuken bevindt zich een verouderde douchecel, een andere badkamer is niet voorzien. Voor de wc moet men naar buiten. Voor een gezin met drie kinderen voldoet deze woning niet aan de noodzakelijke comfort- en gezondheidsnormen. De achterbouw wordt vervangen door een uitbreiding van de woonkamer met geïntegreerde keuken. De middelste kamer krijgt veel zon en licht vanuit de dakkoepel, de woonruimte heeft vrij zicht naar de tuin toe. De tuinwand kan volledig open zodat de tuin in de zomer één geheel wordt met de woonruimte. Boven de keuken, nu veel beter in de buurt van de slaapkamers gelegen, wordt een volwaardige badkamer met bad en douche uitgebouwd.

Voorgestelde materialen:
Veel aandacht wordt besteed aan de thermische isolatie, de constructie van de verschillende bouwknopen en aan de duurzaamheid van de materialen. De gevels, het dak en zelfs de scheidingsmuren worden volgens de normen thermisch geïsoleerd. De nieuwe buitenwanden zijn uitgevoerd in houtskelet en bekleed met cederhout, resp. houtfineerplaat.

Technieken :
– zonneboiler
– gebruik van regenwater
– EPB : ventilatiesysteem A, K-peil = n.v.t., E-peil = n.v.t.