Dominique Van Cauwenberghe

arch_ID
Gentstraat 42 9800 Deinze dominique@a-b.be Voir plus

Architecte Dominique Van Cauwenberghe van arch_ID architecten heeft aandacht voor de wensen van de bouwheer en coacht hem of haar én de aannemer tijdens het bouwproces. Haar stijl kan je beschrijven als modern, haar aanpak als erg persoonlijk. “Ik wil mensen verwennen met visuele vitamines en daarbij niet alleen voor het esthetische aspect aandacht hebben, maar ook voor het milieu en energieverbruik”, licht Dominique Van Cauwenberghe toe. Bij arch_ID kan je terecht voor nieuwbouwwoningen en appartementen, complexe verbouwingen, medische praktijken, herbestemmingsprojecten en meer. Dankzij de formule Architecten-Bouwers ben je bovendien beschermd tegen onaangename verrassingen en mag je zeker zijn van een bijzonder professionele en vlotte samenwerking.

Verbouwing | Deinze

Verbouwing | Deinze

De uitbreiding van deze woning situeert zich geheel aan de achterzijde van de bestaande ééngezinswoning.

Op het gelijkvloers was er nood aan meer licht en ruimte in de leefruimtes en de keuken. Er was een veranda aanwezig maar die voldeed niet langer aan de behoeftes van de bouwheer. Op de verdieping moest er een extra slaapkamer gecreëerd worden en mocht de badkamer mee uitgebreid worden.

Enerzijds was er de vraag om trouw te blijven aan de bestaande woning maar desalniettemin mocht de uitbreiding zich duidelijk onderscheiden van de rest van de woning. Vandaar dat de kleur van het bestaande schrijnwerk op het gelijkvloers werd doorgetrokken op het gelijkvloers. De woning is zuid-geöriënteerd aan de achtergevel. Vandaar dat gewerkt werd met zonnewerend glas en een luifel die de bezonning in de keuken buiten houdt. De bouwheer heeft ervoor gekozen het hout te behandelen zodat het zijn natuurlijke kleur behoudt. Op de verdieping werd de uitbreiding van de master bedroom en de badkamer afgewerkt met gevelbeplating in Rockpanel die verkleefd werd aan de onderstructuur. De extra hoge ramen zorgen voor veel licht in de kamers en de badkamer.

Met een nieuwe vloer en een likje verf in de leefruimtes werden ook de bestaande ruimtes opgefrist en kreeg de hele woning een flinke opknapbeurt.