Ignace Dumoulin

arch_ID
Gentstraat 42 9800 Deinze ignace@a-b.be Voir plus

Ignace Dumoulin, architect bij arch_ID architecten, heeft een voorliefde voor appartementen, groepswoningbouw en grote verbouwingen. Zijn stijl kunt u herkennen aan de ruime lichtinval en het moderne, minimalistische karakter. “Geen moeilijkheid staat ons in de weg”, zegt Ignace Dumoulin vastberaden. De referenties en realisaties spreken dan ook voor zich. Arch_ID architecten zet sterk in op een juiste raming, goede begeleiding en doordacht ontwerp. Dankzij de AB-formule is Ignace Dumoulin als architect erg nauw betrokken bij het bouwproject van begin tot eind en waakt hij over het budget en de termijn. Kortom, zorgeloos bouwen met een betrouwbare en bekwame architect aan uw zijde.

Nieuwbouw | Deinze

Nieuwbouw | Deinze

De woning is gesitueerd op een smal, diep perceel en werd opgebouwd in houtskeletbouw.

De buitenafwerking van het skelet bestaat uit leien in antracietkleur. In de zijgevel worden de leien vervangen door cederbalkjes tussen de ramen.

De woning is zeer compact en bestaat uit 4 rechte buitenwanden (zonder in- of uitsprongen) afgewerkt met een zadeldak.

De ramen zijn in hout met een aluminiumbekleding aan de buitenkant.

De woning is naar de straatkant toe gesloten gehouden omdat deze gevel noordwaarts gericht is en om de privacy te bewaren. De zuidkant geeft uit op de zeer diepe tuin met fruitbomen. Deze kant is voorzien van grote raampartijen en een luifel op de eerste verdieping die als zonneluifel en terras kan gebruikt worden.

Midden in de woning (op de donkerste plaats) zit een functionele zone met trappen, sanitair en een leidingenkoker. Deze zone verdeelt de woning in twee.

De woning heeft een beperkte oppervlakte en is compact geconcipieerd. De wens van de eigenaar om eventueel later op het gelijkvloers te kunnen slapen werd ingevuld door de keuken/eetruimte en het zitgedeelte op verschillende bouwlagen in te plannen.