Kurt Vandenbogaerde

4-MAIL
Ganzenstraat 113 8000 Brugge kurt@a-b.be Meer info

4-MAIL | architect kurt vandenbogaerde + medewerkers | stelt voor u een architectenteam op maat samen dat perfect beantwoordt aan al uw wensen en noden. “Wij bieden een luisterend oor, zijn gespecialiseerd in complexe programma’s en architecturale vraagstukken. Een transparante communicatie is essentieel voor uw uniek project. We streven naar architecturale meerwaarde in al haar facetten. Ons doel is steeds duurzaam, inclusief, out-of-the-box en op maat te bouwen, voor architectuur met een grote A!”, vertelt Kurt Vandenbogaerde. 4-MAIL beoogt een zinvolle, kwaliteitsvolle no-nonsense architectuur die tot stand komt dankzij een weldoordachte aanpak en een continue dialoog met de opdrachtgever. U geniet alle voordelen van de AB-formule: een kwaliteitslabel, extra service en een enorme bron van ervaring en expertise.

Loft DB | Brugge

Loft DB | Brugge

Oorspronkelijke toestand:

In 1906 bouwde Cesar Cardinael een zeepfabriek in de Brugse binnenstad. Sinds de rook uit de schouw is verdwenen, hebben verschillende inwoners hun intrek genomen in de voormalige fabrieksgebouwen. Een nieuwe bestemming voor een boeiend stukje industrieel erfgoed. Na eerder twee lofts in het casco fabrieksgebouw te hebben ontworpen en uitgevoerd, werden we ditmaal gecontacteerd voor de verbouwing en renovatie van het uitgeleefd poortgebouw.

Concept:

Totaalrenovatie met bijzondere aandacht voor licht- en ruimtegevoel en tal van energetische ingrepen tot hedendaagse loft. Het casco werd intern volledig gestript en de bouwschil geïsoleerd. De indeling compleet herschikt zodat de lengte van de beschikbare ruimte maximaal ervaren wordt. Het sanitair werd ergonomisch ondergebracht in de oorspronkelijk donkere restzone. Het bandvenster werd verlaagd tot op vloerpas en vervangen door een groot wentelraam zonder visuele barrières naar de omgeving. Tegelijk vloeit het licht rijkelijk binnen. Keuze voor combinatie gietvloer (kook-eet-sanitair) en parket (zit-slaap). Het meubilair werd mee ontworpen en voorziet in royale bergruimte, alsook een discrete toegang tot het sanitair.