Kurt Vandenbogaerde

4-MAIL
Ganzenstraat 113 8000 Brugge kurt@a-b.be Meer info

4-MAIL | architect kurt vandenbogaerde + medewerkers | stelt voor u een architectenteam op maat samen dat perfect beantwoordt aan al uw wensen en noden. “Wij bieden een luisterend oor, zijn gespecialiseerd in complexe programma’s en architecturale vraagstukken. Een transparante communicatie is essentieel voor uw uniek project. We streven naar architecturale meerwaarde in al haar facetten. Ons doel is steeds duurzaam, inclusief, out-of-the-box en op maat te bouwen, voor architectuur met een grote A!”, vertelt Kurt Vandenbogaerde. 4-MAIL beoogt een zinvolle, kwaliteitsvolle no-nonsense architectuur die tot stand komt dankzij een weldoordachte aanpak en een continue dialoog met de opdrachtgever. U geniet alle voordelen van de AB-formule: een kwaliteitslabel, extra service en een enorme bron van ervaring en expertise.

Nieuwbouw | Brugge

Nieuwbouw | Brugge

Situatie:

In een bosrijke omgeving wordt een stuk bouwgrond verkaveld in 3 loten. Dit perceel heeft een zuid gerichte tuin, de straatzijde noord gericht. Aan de overzijde van de dreef ligt een basisschool.

Concept:

Licht -en ruimtegevoel, openheid en rust waren de sleutelwoorden voor dit ontwerp.  De voorgevel werd dan ook maximaal gesloten om het geluid van spelende kinderen aan de overkant te bufferen. De achterliggende functies zorgen voor een tweede buffer: op de gelijkvloerse verdieping: inkom met vestiaire en toilet, koele berging, wasruimte en autobergplaats; op de verdieping: dressing, badkamer, toilet, technische ruimte, doucheruimte en hobbyruimte. Aan de achterzijde genieten de leefruimte en open keuken maximaal van de grote zuid gerichte tuin. Ook de drie slaapruimtes en buro richten zich op deze groene oase, enigszins beschut door zonnewerende oversteken.