Dominique Van Cauwenberghe

arch_ID
Gentstraat 42 9800 Deinze dominique@a-b.be Meer info

Architecte Dominique Van Cauwenberghe van arch_ID architecten heeft aandacht voor de wensen van de bouwheer en coacht hem of haar én de aannemer tijdens het bouwproces. Haar stijl kan je beschrijven als modern, haar aanpak als erg persoonlijk. “Ik wil mensen verwennen met visuele vitamines en daarbij niet alleen voor het esthetische aspect aandacht hebben, maar ook voor het milieu en energieverbruik”, licht Dominique Van Cauwenberghe toe. Bij arch_ID kan je terecht voor nieuwbouwwoningen en appartementen, complexe verbouwingen, medische praktijken, herbestemmingsprojecten en meer. Dankzij de formule Architecten-Bouwers ben je bovendien beschermd tegen onaangename verrassingen en mag je zeker zijn van een bijzonder professionele en vlotte samenwerking.

Nieuwbouw | Gijzegem

Nieuwbouw | Gijzegem

Arch_ID kreeg de opdracht om een eigentijdse ééngezinswoning te ontwerpen naast een bestaande halfopen bebouwing.

De bouwheer wenste een ontwerp dat enerzijds aansluit bij de bestaande woning en anderzijds gekenmerkt wordt door een eigen stijl en een eigen karakter.

Samen met de bouwheer kozen we ervoor de gevel op te bouwen in gelijmd gevelmetselwerk en een sterk, warm accent te geven door het gebruik van thermowood, een ecologisch verantwoord natuurproduct. De wit aangeklede carport leidt naar de inkomhal.

Het plan is opgebouwd rondom een minimum aan circulatie ruimte. De inkomhal werd van bij het ontwerp voorzien van een aantal inbouwkasten die geïntegreerd worden in de volledige woning. Losstaand meubilair wordt op die manier overbodig en dit brengt samen met de grote lichtinval rust in de woning.

Op het gelijkvloers werd er een ruime keuken geïntegreerd in de leefruimte. Zo staat de bouwheer, die graag kokkerelt, altijd in contact met de andere bewoner of bezoekers. Bij de keuken werd een bureau voorzien onder het raam dat uitgeeft naar de voorgevel, een gezellige werkplek.

De slaapverdieping is toegankelijk via de trap of de huislift. De huislift zorgt ervoor dat de woning voorzien is op levenslang wonen.

De woning werd gerealiseerd met prijs- en termijnwaarborg, volgens de bouwformule architecten-bouwers.

Resultaat: een unieke moderne woning met een tevreden bouwheer!

vereiste K-peil : 40, gerealiseerd : 37

vereiste E-peil : 60, gerealiseerd : 35