Ignace Dumoulin

arch_ID
Gentstraat 42 9800 Deinze ignace@a-b.be Meer info

Ignace Dumoulin, architect bij arch_ID architecten, heeft een voorliefde voor appartementen, groepswoningbouw en grote verbouwingen. Zijn stijl kunt u herkennen aan de ruime lichtinval en het moderne, minimalistische karakter. “Geen moeilijkheid staat ons in de weg”, zegt Ignace Dumoulin vastberaden. De referenties en realisaties spreken dan ook voor zich. Arch_ID architecten zet sterk in op een juiste raming, goede begeleiding en doordacht ontwerp. Dankzij de AB-formule is Ignace Dumoulin als architect erg nauw betrokken bij het bouwproject van begin tot eind en waakt hij over het budget en de termijn. Kortom, zorgeloos bouwen met een betrouwbare en bekwame architect aan uw zijde.

Renovatie van een hoeve tot een woonerf

Renovatie van een hoeve tot een woonerf

Het project is de renovatie van een oude boerderijwoning met een aangebouwde stalling en een vrijstaande stalling.

De oude boerderijwoning is verbouwd tot twee appartementen en in de bijhorende stalling is een derde appartement voorzien. De huidige houten dakconstructie werd zichtbaar gelaten en geïntegreerd in een hedendaags ontwerp.

In de vrijstaande stalling werden er vijf duplex-woonunits ondergebracht. De bestaande voorgevel werd gerestaureerd en de nieuwe voorgevel werd één meter achteruit geplaatst en voorzien van grote glaspartijen. Er zijn geen regels voor. Dakkapellen werden toegevoegd aan de bestaande constructie om lichtinval in de appartementen binnen te brengen.

De hoeve werd omgetoverd tot woonerf. Het geheel van woonunits is georganiseerd rond een binnenplein, hierdoor is er makkelijker contact tussen de bewoners.