Ignace Dumoulin

arch_ID
Gentstraat 42 9800 Deinze ignace@a-b.be Meer info

Ignace Dumoulin, architect bij arch_ID architecten, heeft een voorliefde voor appartementen, groepswoningbouw en grote verbouwingen. Zijn stijl kunt u herkennen aan de ruime lichtinval en het moderne, minimalistische karakter. “Geen moeilijkheid staat ons in de weg”, zegt Ignace Dumoulin vastberaden. De referenties en realisaties spreken dan ook voor zich. Arch_ID architecten zet sterk in op een juiste raming, goede begeleiding en doordacht ontwerp. Dankzij de AB-formule is Ignace Dumoulin als architect erg nauw betrokken bij het bouwproject van begin tot eind en waakt hij over het budget en de termijn. Kortom, zorgeloos bouwen met een betrouwbare en bekwame architect aan uw zijde.

Uitbreiding van een open ééngezinswoning

Uitbreiding van een open ééngezinswoning

Deze klassieke ééngezinswoning is gepimpt met een moderne uitbreiding.

De bestaande uitbouw met hellend dak en een houten veranda hebben plaats gemaakt voor een strak volume met 2 bouwlagen. Er is bewust gekozen om de nieuwe aanbouw een contrasterende afwerking te geven ten opzichte van de bestaande woning.

De uitbreiding is ontworpen met behoud van de bestaande keuken. Er wordt specifiek aandacht besteed aan maximale lichtinval aangezien de achtergevel naar het noorden is gericht. Dit wordt onder meer gewaarborgd door het integreren van een vide in het ontwerp. Tevens is gekozen voor een glazen passerelle en glazen balustrades op de verdieping om maximaal zicht en licht toe te laten in de uitbreiding. Door de grote raampartijen wordt een maximaal zicht gecreëerd naar de tuin toe. De zijgevel naar de straatkant is eerder gesloten gehouden in functie van privacy. Een groot raam in de achtergevel op de verdieping maakt van de werkruimte een aangename, lichtrijke plaats om te vertoeven met zicht op de omgeving en het groendak.