Kurt Vandenbogaerde

4-MAIL
Ganzenstraat 113 8000 Brugge kurt@a-b.be Meer info

4-MAIL | architect kurt vandenbogaerde + medewerkers | stelt voor u een architectenteam op maat samen dat perfect beantwoordt aan al uw wensen en noden. “Wij bieden een luisterend oor, zijn gespecialiseerd in complexe programma’s en architecturale vraagstukken. Een transparante communicatie is essentieel voor uw uniek project. We streven naar architecturale meerwaarde in al haar facetten. Ons doel is steeds duurzaam, inclusief, out-of-the-box en op maat te bouwen, voor architectuur met een grote A!”, vertelt Kurt Vandenbogaerde. 4-MAIL beoogt een zinvolle, kwaliteitsvolle no-nonsense architectuur die tot stand komt dankzij een weldoordachte aanpak en een continue dialoog met de opdrachtgever. U geniet alle voordelen van de AB-formule: een kwaliteitslabel, extra service en een enorme bron van ervaring en expertise.

Verbouwen van een stadswoning | Brugge

Verbouwen van een stadswoning | Brugge

Oorspronkelijke toestand:

Een woning deel uitmakend van een woningrij met achterbouw is toe aan een opfrisbeurt en heeft bovendien alle contact met haar tuin verloren.

Concept:

De achterbouw, bestaande uit 2 verdiepingen, wordt als het ware opgetild: alle gelijkvloerse wanden worden weggebroken en een deel van het plafond wordt weggenomen. Het contact met de tuin wordt gemaximaliseerd over de volledige breedte van het perceel en de vide optimaliseert de ruimtebeleving, waardoor ook het natuurlijk licht tot diep in de woning doordringt. De voorgevel wordt volledig gereinigd en voorzien van nieuw buitenschrijnwerk in een hedendaags ogend nieuw zwart kleedje, een harmonie vormend met de oorspronkelijke gevelmaterialen. Binnenin wordt alle comfort voorzien: vloerverwarming, domotica… Historische elementen aangevuld met strakke en onderhoudsvriendelijke nieuwe materialen (oa. gietvloeren) en lijnen  vormen samen een gezellig hedendaags interieur.