Getuigenis #1

by A B / Blog / 12/07/2021

"De zoektocht naar een droomhuis … Het is écht niet evident. Na lang zoeken, maar niets gevonden te hebben, besloten we op zoek te gaan naar een bouwgrond of huis die we volledig naar onze hand konden zetten. De rijke geschiedenis van bestaande woningen charmeerde ons enorm, waardoor bouwgronden een ver-van-ons-bed-show waren. Door de vele woningen die op de markt te koop waren, zagen we het bos niet meer door de bomen. We besloten een beroep te doen op een architect, die ons tijdens verschillende huisbezoeken bijstond en we uiteindelijk een geschikt pand vonden.

Een huis bouwen of verbouwen is meer dan ooit een grote investering, daar zijn we ons bewust van.  Zo is het altijd verschieten als er facturen binnenkomen en we niet weten hoe snel we de betaling het best in orde brengen. We gaven dit volledig uit handen aan onze architect, die ons zo enorm ontzorgde.

Via Architecten-Bouwers kregen we uiteindelijk niet alleen een persoonlijk ontwerp zoals we het in onze dromen inbeeldden, maar werden we ook verlost van het financiële proces. Alle facturen werden gecontroleerd, onderhandeld en betaald door onze architect, waardoor wij ons konden toespitsen op de look en feel van de woning, zoals de keuze van onze topkeuken. Op het einde van de rit kregen we een mooi overzicht van alle betaalde bedragen en bleek er nog wat budget over te zijn, waarmee we een deel van onze voortuin konden aanleggen.

De kost van een architect schrikte ons enorm af op het eerste zicht, maar achteraf zijn we heel blij dat we de sprong waagden. Zonder kopzorgen over facturen, bleek de architect zichzelf uiteindelijk terug te betalen door het efficiënt afhandelen van alle betalingen. Van een echte win-win gesproken, dus."

Jef & Inez

Related Posts